RIS gecertificeerd. De Rijopleiding in Stappen

RIS Opleiding

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een opleidingsmethode waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Bij de RIS ga je steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds afwisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 scripts (gebruiksaanwijzingen), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden je kennis en vaardigheden getoetst. Autorijschool Langedijk neemt deze toetsen af.

In de derde toets kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR om alvast te wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kunt je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR. Door de toetsen (het oefenen)  aan het eind van alle modules is het praktijkexamen een stuk minder spannend, want tenslotte heb je volledig inzicht in je eigen kunnen.

In de RIS krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat jij je thuis op de rijles voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

 

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de instructiekaart

 

RIS Opleiding

%d bloggers liken dit: