Rotondes

Rotondes

Rotondes Een rotonde is pas een rotonde als onderstaande borden erbij staan: J9, is een vooraanduiding en waarschuwt dat er een rotonde aankomt D1, rotonde, verplichte rijrichting De voorrangsregels zijn vaak hetzelfde als op een kruispunt:
  1. zijn er GEEN borden en/of tekens die de voorrang regelen dan krijg je als bestuurder voorrang van iedereen die op de rotonde rijdt (dus…”rechts gaat voor links”)
  2. wil je de rotonde oprijden waar wel borden en/of tekens staan die de voorrang regelen dan moet je voorrang verlenen aan bestuurders op de rotonde
LET OP: Fietsers komen vaak vanuit beide richtingen op de rotonde, ook als dat niet zo hoort. Meestal hebben zij binnen de bebouwde kom voorrang maar buiten de bebouwde kom niet. Dat is echter niet overal zo, blijf dus goed opletten op tekens en/of borden. Richting aangeven: Bij het afslaan van de rotonde is het verplicht richting aan te geven naar rechts. In de Nederlandse rijopleiding wordt aangeleerd naar links richting aan te geven bij het voor 3/4 nemen van de rotonde. Dit is niet verplicht, maar wel wenselijk om de doorstroming te verbeteren. In België, Duitsland en Oostenrijk is het verboden op deze manier richting aan te geven (handig om te weten als je met vakantie gaat)

Rotondes

   

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: